Thursday, December 3
Shadow

10 Sätt Att Få Nya Kunder Till Ditt Nya Företag

Få Nya Kunder Till Ditt Nya Företag

Varje småföretagare vill locka nya kunder. Här är tio tidstestade sätt att hjälpa dig att få in “nytt blod.”

1. Be om hänvisningar. Hänvisningar är ett av de bästa sätten att få nya kunder – men om du lutra dig tillbaka och väntar på att dina nuvarande kunder hänvisar sina vänner och familjemedlemmar till dig kan du vänta länge. Ta ansvar genom att implementera ett system för att aktivt begära hänvisningar från dina nöjda kunder. Bygg in hänvis-genererande aktivitet i försäljningsprocessen. Skicka till exempel ett uppföljande e-postmeddelande som ber om en hänvisning efter att en kund har fått sin beställning från din e-handelswebbplats. Be dina B2B-säljare be om hänvisningar när de följer upp kunderna för att svara på frågor efter försäljningen.

2. Nätverk. Skapa god gammaldags “ord till mun” genom att delta i nätverksorganisationer och evenemang som är relevanta för din bransch och dina kunder. Var noga med att nätverka med attityden, “Hur kan jag hjälpa andra?” snarare än “Vad finns det för mig?” Genom att tänka på hur du kan hjälpa kommer du att bygga relationer som leder till nya kunder.

3. Erbjud rabatter och incitament för nya kunder. Introduktionserbjudanden, som en två veckors kurs på din karate-studio för 1000kr, kan locka nyfikna kunder till din dörr genom att tillhandahålla ett lågrisk sätt att prova dina produkter eller tjänster. Spåra vilka kunder som löser in specialerbjudandet och rikta dem sedan med marknadsföringsmeddelande och uppmuntrar dem att fortsätta köpa från dig.

4. Återkontakt med gamla kunder. Allt gammalt kan vara nytt igen – inklusive gamla kunder som inte har gjort affärer med dig på ett tag. Gå igenom dina kundkontakter regelbundet och, efter sex månader eller ett år utan interaktion eller köp, nå ut till vilande kunder med ett specialerbjudande via e-post, direkt post eller telefon. De är glada att du kom ihåg dem och vill vinna tillbaka dem.

5. Förbättra din webbplats. Idag hittar både kunder och B2B-köpare nya företag främst genom att söka online. Det betyder att din webbplats måste göra några tunga lyft för att locka nya kunder. Ge din webbplats en omgång för att se till att designen, innehållet, grafiken och SEO är uppdaterad. Om detta inte är din starka sida, är det värt att anlita tjänsterna till ett webbdesignföretag och / eller SEO-expert som hjälp.

6. Samarbeta med kompletterande företag. Samarbeta med företag som har en liknande kundbas, men som inte är direkt konkurrenskraftiga, och strategisera hur du kan rikta in varandras kunder för att driva nya affärer till varandra. Till exempel kan en moderklädeswebbplats och en babyproduktwebbplats kopplas ihop för att erbjuda rabatter och erbjudanden till varandras kunder.

7. Främja din expertis. Skapa intresse – och nya kunder – genom att publicera din expertis inom din bransch. Att delta i branschpaneldiskussioner eller onlinebaserade webbseminarier, prata vid branschevenemang eller till grupper som dina målkunder tillhör, eller hålla utbildningssessioner eller workshops kommer att imponera på nya kunder med din ämneskompetens.

8. Använd online recensioner till din fördel. Får ditt företag recensioner online från kunder? Samla dina recensioner och få ut det mesta av dem. Länk till recensioner på din webbplats och posta skyltar på din plats och uppmanar kunderna att kolla in dig på Yelp (eller vart som helst där du använder recensioner). Socialt bevis är kraftfullt, och nya kunder är mer benägna att prova ditt företag om de ser andra berömma det.

9. Delta i community-evenemang. Allt annat som lika vill de flesta stödja oberoende företag i sina samhällen. Höj din profil i ditt samhälle genom att delta i välgörenhetsevenemang och organisationer. Sponsra en lokal körning, organisera en “donation för leksaker för barn” eller ge ett fotbollslag i din stad utrustning. Det får ut ditt namn, vilket hjälper till att få in nya kunder.

10. Ta med en vän. Erbjud 2-för-1, “köpa en, få en gratis” eller “ta med en vän” -avtal för att få dina “stamgäster” att introducera nya kunder till ditt företag. Till exempel kan en restaurang erbjuda en “köp en entré, få en andra gratis” special för att locka fler kunder. Du kan till och med bli specifik: “Bjud in en vän att prova våra nya happy hour specialerbjudanden!” att låta kunder veta att du vill introducera ditt företag till en bredare kundbas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *