Saturday, August 8
Shadow

8 Sätt att Skapa Nya Affärs Leads

Idag har nya affärer sällan sitt ursprung i slumpmässiga “cold calls” eller oavsiktliga inresor; istället är det mer troligt att du börjar affärsaffärer med personer eller företag som du redan har haft tidigare kommunikation med – dessa tidigare kommunikationer mynts ofta som “leder”.

Vad är egentligen ett “lead”?

Ett lead är en person eller företag som på något sätt har uttryckt ett intresse för din produkt, tjänst eller lösning.
Med andra ord, istället för att få ett slumpmässigt försäljningssamtal, från ett företag som du aldrig har hört talas om eller interagerat med, hör du från ett företag eller en organisation som du redan har börjat prata med. Det finns olika nivåer av leads som du måste vara uppmärksam på:
Direkta Leads: Dessa genereras genom innehåll som länkar direkt tillbaka till din webbplats eller målsida, där besökare delar sin personliga information som namn / e-post / kontaktinformation, etc. i syfte att få något tillbaka från dig (e-bok, kupong, infographic, etc.)
Indirekta leads: Dessa genereras genom att styra webbplatsbesökare från andra sidor eller webbplatser till din webbplats. En uppmaning till handling längst ner i ditt blogginlägg kan till exempel leda en besökare till din målsida.
Marknadsföringskvalificerade leads: Denna form av bly är i grunden en möjlighet som har uttryckt intresse för dina produkter, tjänster eller lösningar. De är inte nödvändigtvis redo att köpa från dig men är öppna för diskussioner om möjligheten att göra affärer med dig.
Försäljningskvalificerade Leads: Dessa visar mer än ett uttryck för intresse för tjänster och produkter du erbjuder. Du kan identifiera detta resultat från en ivrig engagemang från personen eller företaget till ditt innehåll och varumärke. De laddar ner flera pdf-filer, har prenumererat på ditt nyhetsbrev, kommenterat varje blogginlägg etc.
I grund och botten är ett lead den som är intresserad av att lära sig mer om din erbjudna produkt, tjänster eller lösningar; och ger dig möjligheter att hålla kontakten med dem.
Så mycket som målsidor och låst innehåll, har visat sig vara framgångsrika kanaler för att generera leads, är det viktigt att erkänna att leads också kan komma från olika platser, t.ex. sociala medierannonser, kommentarer om statusuppdateringar, etc.
Om du någonsin har fastnat efter idéer kan du söka “hur man växer en e-postlista” eller “hur man bygger ett nyhetsbrev.” Det är i grund och botten idémaskiner.

I den här artikeln kommer vi att fokusera på hur du kan generera leads från sociala medier i synnerhet? Nedan är några bra tips!

Idag har nya affärer sällan sitt ursprung i slumpmässiga kalla samtal eller oavsiktliga inresor; istället är det mer troligt att du börjar affärsaffärer med personer eller företag som du redan har haft tidigare kommunikation med – dessa tidigare kommunikationer mynts ofta som “leads”.

I den här artikeln kommer vi att fokusera på hur du kan generera leads från sociala medier i synnerhet? Nedan är några bra tips !!

2. ANVÄND FACEBOOK LEAD ADS FÖR ATT FÅ DEMOGRAFIK

Inte för att du behöver mer övertygande, men Facebook-annonser enligt vår erfarenhet är mycket effektiva på denna marknad, och deras leads annonser är ett bra verktyg för dem som är intresserade av att generera fler leads från sociala medier.

Med bara två klick kan en individ vidarebefordra någon av nedanstående uppgifter som alla är automatiskt fyllda för att göra det extremt enkelt:

 • Fullständiga namn
 • E-post
 • Adress
 • Telefon
 • Stad
 • Land
 • Företag
 • Jobbtitel

Dessa typer av leadannonser, särskilt på Facebook, är mycket inverkan för att identifiera marknadspersonas, segment och demografi.

Hur man skapar en Facebook-annons:

 • Gå till Facebook Ads Manager
 • Klicka på den gröna knappen “Skapa annons” i det övre högra hörnet
 • Välj “Samla leads för ditt företag” i listan över möjliga annonstyper.
 • Välj din företags sida, inställningarna, reklamen, demografin och du är bra att gå!

3. Facebook leads

Låt oss säga att du vill börja göra SEO (Search Engine Optimization) som konsult … men du är längst ner i staartgroparna och vet inte var du ska börja.

Jag föreslår att du publicerar detta på din Facebook och i alla affärsgrupper du tillhör:

Jag skickar gratis uppdateringar på din webbplats! Skicka mig din mest populära sida på din webbplats (Google Analytics -> Beteenden -> Webbplatsinnehåll), så kommer jag att ge förslag på hur du bäst SEO inlägget. Jag kommer att göra sökordsundersökningar på din sida och sedan skicka dig:

 • Uppdateringar av titel tagg
 • Metatagguppdateringar
 • Beskrivning tagguppdateringar
 • Vilka länkar du ska lägga till din webbplats
 • Berätta om alla termer du bör undvika att använda.
 • Ber dig lägga till innehåll i dina inlägg

Alternativ 1.) Kommentera här med en länk till ditt inlägg, så skickar jag alla uppdateringar du ska göra via ett personligt meddelande.

Alternativ 2.) Om du vill att jag ska göra ALLT DET FÖR DIG …. Betala mig 50 $ och jag gör allt. Vi kommer bara att behöva 15 minuter över en Google Hangout- eller Skype-session. Detta lilla pris kan ofta få 300% högre resultat i sökmotorns resultat.

Jag ser fram emot att hjälpa dig! Ställ mig gärna frågor om SEO. Jag svarar på dem här.

Kan du föreställa dig hur mycket intresse du kommer att få i ett inlägg som det ?? Även med noll erfarenhet kan någon få massor av människor att ta dem på det erbjudandet

Detta är ett otroligt sätt att få människor intresserade och engagerade.

Hur gör du det här?

Skriv ett inlägg på Facebook eller i någon affärsgrupp du tillhör på Facebook. Erbjuda människor något fantastiskt gratis

4. Få lokaliserade leads med social geo-överföring

Använd ditt lokala samhälle, kyrkor osv och se vem som behöver din hjälp. Detta är ett bra och enkelt sätt att kontrollera om någon i din närhet är intresserad av att prova din produkt, tjänst eller lösning.

Hootsuite har ett bra exempel på hur det här kan se ut:

… om du är en kiropraktor kan du skriva “kiropraktor” i sökningen och hitta personer i ditt område som kan vara på marknaden för dig. Du kan också skriva in “sår tillbaka” eller andra relevanta termer för att hitta dessa leads också.

 • Twitter’s Advanced Search är ett bra ställe att hitta den här typen av information.
 • Navigera till sidan Avancerad sökning på Twitter
 • Ange nyckelordet i rutan “Den här exakta frasen”
 • Välj din geografiska plats i avsnittet “Nära den här platsen”

Bonus: Avancerad sökning på Twitter låter dig bara välja tweets som innehåller ett frågetecken. Detta gör att du bara kan fånga personer som ställer frågor säger om hjälp, råd, forskning osv om ditt sökord.

5. RSVP information

Glöm inte – det är en tvåvägsgata – ge möjligheterna att följa upp med dig. Dessa plattformar sköter inte bara engagemang och goodwill utan fungerar som ett ledgenerationsverktyg.

Till exempel “Product Hunt” har en lista över deras kommande evenemang och ger dig möjligheten att “Påminn mig” som direkt ansluter till ett enkelt e-postformulärformulär. När du fyller i det har de nu en ledning som de kan se om att följa upp. Detta är ett enkelt sätt att se att utsikterna följer upp dig.

6. LÄGG TILL LJUDKAPPA TILL DIN SLIDESHARES

Detta är förmodligen en av de bästa källorna för högkvalitativa leads. Slideshare erbjuder alternativ för dig att samla in leads. På webbplatsen kan du anpassa ett meddelande såväl som den information du vill samla in och instruera Slideshare om när formen ska visas under skjuthalsen.

Hur man ställer in Slide share lead gen:
Steg 1: Du kan börja skapa ditt leadformulär genom att klicka på “Samla Leads” i navigeringsfältet. Välj en presentation från “Mina uppladdningar” i instrumentpanelen eller ladda upp en ny.
Steg 2: Ställ in ditt leadformulär.
Steg 3: Förhandsgranska ditt leadformulär och publicera.
Steg 4: Granska dina leads.

7. KODER FÖR FYSISKA BUTIKER

En rabattkod är en fras som delas på sociala medier som när kunden upprepas i din butik tillåter dem att få rabatt eller ett specialerbjudande. Detta kallas ibland för viskningskoder.

Koder som beskriver dem som ett sätt att fånga fler leads från Facebook, men vi är ganska säkra på att det kommer att fungera bra oavsett det sociala nätverket. Det finns bara två steg:

 • Se till att frasen som är bunden till en rabatt är unik och
 • Dela detta till din publik på sociala medier.

Detta ger dig också ett sätt att testa om denna strategi är effektiv, baserat på antalet personer som använder frasen.

8. ANVÄND LINKEDINGRUPPER TILL DIN FÖRDEL

Börja chatta med vem som helst i din LinkedIn-grupp som är ett utmärkt sätt att bygga anslutningar och leder inom en specifik bransch. Den goda nyheten är att du inte ens behöver följa varandra.

När du är medlem i en grupp på LinkedIn kan du meddela andra gruppmedlemmar. Naturligtvis spänn inte någon! I stället kontakta inom din grupp och meddela andra gruppmedlemmar.

Kom ihåg att LinkedIn har en struktur så se till att följa dem:

 • Varje månad kan du skicka upp till 15 individuella gratismeddelanden i gruppen
 • Du måste vara medlem i en grupp i minst fyra dagar.
 • Du måste vara medlem i LinkedIn i minst 30 dagar för att skicka meddelanden till andra gruppmedlemmar

Genom att spendera cirka 6 timmar i veckan observerar cirka 66% av marknadsförarna fördelar med leadgenerering med sociala medier. Det betyder mindre än en timme om dagen för att se fördelar, utan större investeringar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *