Wednesday, October 28
Shadow

Effektiva Tips för Generering av Högkvalitativa Leads

Inom digital marknadsföring måste generering av leads vara ett av de viktigaste stegen för att vända din målgrupp till att köpa kunder. Leads hänvisar till potentiella försäljningskontakter som är intresserade av de produkter eller tjänster du erbjuder. Som entreprenör innebär ditt jobb att identifiera dina potentiella kunder, rikta dem och hålla dem engagerade så att de så småningom förvandlas till att köpa kunder.

Saken är att det inte finns en plan för en storlek som passar alla för blygenerering. I många fall uppmuntras entreprenörer att studera olika metoder för att få fram bly tills de får reda på vad som fungerar för deras verksamhet. I det här inlägget kommer vi att lära oss grunden för en stark leadgenerationskampanj, liksom de olika sätten du kan generera leads.

Grunden till Lead generation

Leadgenerering slutar inte med att avgöra vem dina potentiella kunder är i en massiv pool av prospektklienter. Säg till exempel att du säljer hemlagade smycken i din onlinebutik. Även om det är lätt att förklara din målgrupp för att vara varje modern kvinna vars outfit inte är komplett utan tillbehör, är det också viktigt vem de är när det gäller åldersintervall, plats, ras och ekonomisk status.

Genom att identifiera din målgrupps demografiska profil kommer det att vara lättare för dig att skräddarsy dina kampanjstrategier och webbplatsens innehåll för att tilltala dina potentiella kunder. Tänk på att förmågan att upprätta riktade leads hjälper dig att styra din kampanj i rätt riktning.

Innan du lär dig de bästa ledgenerationsstrategierna och -praxiserna måste du först inse de grundläggande pelarna som utgör en bra leadgenereringskampanj. Dessa kommer att fungera som din guide när du bestämmer dig för en viss metod för att generera leads och sätta ihop din plan.

1. Fånga leads

När du har identifierat dina målsökningar skulle nästa steg fånga dem. Helst bör du kunna vägleda dina målsökningar till din webbplats. Innan du gör detta måste du se till att din webbplats är redo med innehåll som de skulle hitta värdefulla. Till exempel bör e-handelssajter ha en komplett och uppdaterad katalog över sina produkter inklusive beskrivningar, specifikationer och andra viktiga detaljer.

Du kan också publicera användbara artiklar på din blogg, till exempel hur du tar hand om dina produkter, garantier och självstudier.

Poängen är att du ger dina kunder tillräckligt med data att fortsätta med. Det lönar sig också att ha en handlingsfråga på dina målsidor som “Registrera dig till vår e-postlista”, “Visa katalog” eller “Handla nu”. På detta sätt ökar du dina chanser att hålla dina leder engagerade.

2. Kvalificera leads

Tänk på att bara för att du har massor av leads inte alltid betyder det att de alla kommer att konvertera till att köpa kunder. Dessutom, bara för att en lead frågar dig om dina tjänster gör de inte automatiskt en prospektklient. Det är här blykvalificering kommer in.

Du måste se till att de potentiella potentiella kunderna sannolikt konverterar, oavsett hur mycket eller lite du kunde generera. Du måste ställa dina leder de rätta frågorna – säga, deras behov eller deras mål – så att du vet hur ditt företag kan hjälpa dem. Genom att söka efter relevant information kan du ta reda på om en lead är kvalificerad och du kan redan utesluta de som inte är från din lista.

3. Sköt leadsen

Okvalificerade leads kan fortfarande arbetas med. När du har separerat dem från de kvalificerade kan du börja nå ut till dem så att du kan öka dina chanser att konvertera dem till potentiella kunder.

Även om de kanske inte behöver dina produkter här och nu, kan du mäta utifrån deras svar om du kan göra affärer med dem i framtiden, varför du bör hålla kontakten med dem. Några av de vanligaste metoderna för att odla bly inkluderar gratis webbseminarier, vitböcker, uppdateringar via e-post och försäljningssamtal.

BÄSTA TIPSEN FÖR LEAD GENERATION

Nu när vi känner till grunden för en stark leads genererings kampanj är det dags att lära sig metoderna för att faktiskt göra det. Nedan listas de bästa metoderna som experter har testat och visat sig vara effektiva som du också kan testa och tillämpa som dina ledgenerationsstrategier.

1. Uppmuntra kundrecensioner

Ett av de bästa sätten att få nya kunder är genom hänvisning till lyckliga. Förutsatt att du har en riktigt bra produkt eller tjänst, krävs det bara en tillfredsställande kundupplevelse för en kund att berätta sitt nätverk om dig. Dessutom kommer potentiella kunder att bli kvalificerade, eftersom befintliga kunder tenderar att peka sina vänner mot rätt varumärke – i det här fallet du.

2. Använd SEO, SEM och PPC

När du gör rätt kommer kombinationen av optimering av sökmotorer, marknadsföring av sökmotorer och Pay per Click att hjälpa dig att hitta dina leads och guida dem till din webbplats. Identifiera långa och specifika nyckelord (long tail keywords) som är relaterade till ditt märke och dina produkter och bygg användbart innehåll runt dessa för att öka din relevans i sökmotorerna. När du bygger auktoritet i dessa nyckelord ökar du chansen att din webbplats visar resultaten och dina riktade potentiella kunder för att hitta dig.

3. Utforska kors-kampanjer och sammarknadsföring

Den allmänna tanken bakom korsfrämjande och sammarknadsföring är att du arbetar med relaterade företag som inte exakt är dina konkurrenter så att du kan hänvisa till varandra dina egna leder.

Om du till exempel samarbetar med din hemmagjorda smyckebutik med en online presentförpackningstjänst kan den senare ge en rabatt till lederna som köper från dig och får sina gåvor lindade av din partner. Detta är ett ömsesidigt fördelaktigt sätt att marknadsföra och utöka din räckvidd till dina mål leads.

4. Skapa värdefullt innehåll

När online-shopping blir vanligare tenderar många konsumenter att lita på andras recensioner innan de köper en produkt. Det är då viktigt att du publicerar informativt och ständigt grönt innehåll på din webbplats för att ge ditt mål leder en betydande bakgrund på din produkt eller tjänst.

Håll dock säljtonen i ditt innehåll på ett minimum. Satsa istället på att utbilda dina målledningar genom vitböcker, e-böcker och webbseminarier.

5. Använd kvalificerade frågor

När det gäller B2B är det normalt att hitta framtidsutsikter från liknande branscher eller de som erbjuder samma tjänster. Det är emellertid viktigt för dig att filtrera dessa leads för att säkerställa vilka som redan är kvalificerade.
Ett av sätten att göra detta är genom att ta med en kvalificerad fråga eller två i dina förfrågnings- eller intagformulär.

Även om det kan vara lättare för kunder att fylla i ett formulär med mestadels rullgardinsalternativ, kan det vara värt risken att känna dina kunder lite bättre genom kval. Du kan inkludera en fråga i ditt formulärutrymme som skulle leda till att de kan lysa upp företagets största utmaning. Detta ger dig en uppfattning om hur du kan hjälpa dem att övervinna det.

6. Ranka dina ledningar

Du kan ha kvalificerade leads redan men inte alla har samma behov, utmaningar och kunskap om din produkt eller tjänst. För att hjälpa dig bestämma vilken typ av svar du behöver för att ge dina leder kan du göra dem enligt en skala från 1-5, där 1 har låg prioritet och 5 är de mest brådskande. På det här sättet kan du ta del av de leads som har det mest kritiska behovet av dina tjänster och se resultaten enligt kampanjen du anpassade för dem.

7. Kategorisera din leads tratt

När du har rankat dina leads kan du enkelt klassificera dem i leads tratten. En grundläggande ledtratt utgörs av tre kategorier:
uppe i tratten, där lederna fortfarande kräver mer information om din produkt eller tjänst, så du måste hålla dem kopplade;
mitt i tratten, där lederna har en tydlig uppfattning om ditt företag och hur du kan hjälpa dem så att de i sin tur konverterar till faktiska köpare; och längst ner i tratten, där ditt jobb är att vårda befintliga kunder så att de kan fortsätta sin beskydd eller göra ett nytt köp.

Å andra sidan kan du också anpassa din egen leads tratt beroende på vilken information du samlar in från dina leads, särskilt om du använder kval.

8. Använd riktlinjer för flera enheter

Ommarknadsföring och ommarknadsföring är en vanlig praxis inom den digitala marknadsföringsscenen, men mest på leads som använder datorn. Det är emellertid nu möjligt att generera leads som är beroende av mobila prylar, vilket innebär att du kan öka chansen att fördubbla de leads du samlar in.

Du kan använda en tredjepartsapp som hjälper dig att identifiera och använda specifika attribut för att spåra leads. Kom ihåg att ta bort leads från retargeting-listan när de redan har gjort ett köp eller registrerat sig som klient.

9. Effektivisera dina data över kanaler

Förutom att generera leads från flera kanaler ser du också till att innehållet som visas i en kanal också kan nås på andra. På så sätt blir det lättare för dina kunder att få information om dig, och det kommer också att hjälpa dig att mäta ROI eftersom du inte behöver fastställa separata kriterier för det innehåll som finns tillgängligt i alla kanaler.

10. Utnyttja nästa generations SEO

Närvaron av Hummingbird-algoritmen i Googles sökmotor har fått många marknadsförare att granska och ändra användningen av nyckelord till konversationer med lång svans. Dessutom svarar Hummingbird också för röstsökningar om frågan gjordes med hjälp av en dator eller en mobil enhet.

Som sådan, ta SEO i rätt hänsyn, särskilt när du använder flera kanaler i marknadsföring. Verksamheten på din webbplats, både stationära och mobila versioner, måste vara SEO-vänlig så att den kan bygga auktoritet enkelt och anses vara relevant av sökmotorer för klientfrågor.

11. Mät kampanjer baserade på ROI

Tidigare var digitala marknadsförare till stor del beroende av rankningar för att mäta deras kampanj framgång. Hög rankning översätter dock inte automatiskt till hög ROI. Du måste ha en klar uppfattning om kampanjens värde, liksom värdet du spenderar på varje kanal du använder och varje metod du använder.

Du måste också skapa en motsvarande mät- och granskningsprocess för att hjälpa dig utvärdera om dina valda metoder och kanaler fungerar (dvs. de genererar ditt mål-ROI).

12. Anslut dina innehållstillgångar

En blogg som har värdefullt innehåll är ett bra sätt att hålla dina leads engagerade, särskilt de som fortfarande är ovanpå tratten.

Men du bör också leda dem till att lära sig avancerat material från din webbplats. Du kan göra detta genom att inkludera uppmaningsknappar i dina blogginlägg som leder dem till premiuminnehåll. Det kan också vara ett nedladdningsformulär där de måste ange sitt namn och e-postadress för att få tillgång till materialet.

13. Vägled dina leads till flera blogginlägg

I vissa fall leder bara den artikeln från din webbplats som besvarar deras fråga. Syftet med att publicera betydande och användbart innehåll är dock att de håller dina leads uppmärksamma och ser din webbplats som en enda butik för all information de behöver.

Om du antar att du redan har den här typen av innehåll kan du dra nytta av att länka relaterade inlägg till varandra och placera dem på en plats där dina läsare hittar dem direkt. Det lönar sig också att koppla dina artiklar med varandra i hela texten så att dina leads enkelt kan öppna länkarna i nya flikar.

14. Ge ett produktprov eller freebie

Verkligheten är att inte alla leder har tålamod att läsa allt ditt innehåll. De kan emellertid vara ute på en kostnadsfri testversion eller ett produktprov för att ha en bra idé om hur din process faktiskt fungerar. Även om detta kanske inte gäller alla typer av företag, kan det vara användbart för onlinetjänster genom att säga en 30-dagars kostnadsfri provperiod. Butiker med fysiska butiker kan också ge bort provtagningsstorlekar av sina varor till deras leads eller kanske en rabattkupong till de som registrerar sig på din e-postlista.

Oavsett vilka kanaler du använder är det avgörande att du ägnar specifika målsidor för var dina leads kommer att riktas när de hittar din webbplats. Som sådan betalar det sig att lära sig att skapa engagerande målsidor som kommer att fånga och hålla uppmärksamheten hos dina leads.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *