Thursday, December 3
Shadow

9 Enkla och Effektiva Sätt att Generera Leads

Som säljare eller företagare är du redan väl medveten om kraften av internet för företag och marknadsföring. Men du kanske kämpar för att hitta det bästa sättet att öka webbplatsens kunder. Med alla tillgängliga alternativ, hur kan du generera leads online och effektivt driva mer trafik och generera fler köpare av din produkt eller tjänst?

Tyvärr finns det inget magiskt svar som kan göra din webbplats till en magnet för potentiella köpare eller övertyga varje potentiell kund om att just du är rätt val. Istället vill du använda en kombination av idéer och verktyg för leadgenerering för att etablera, vårda och växa relationer med potentiella köpare – vilket i slutändan kommer att leda till att generera Internet-leads som erbjuder långsiktigt värde för ditt företag.

Denna sammanställning av nio strategier för hur du får leads kan dock hjälpa dig att komma igång med att generera leads och slutligen också konvertera dem.

Fortsätt läsa för att lära dig mer om var och en av dessa beprövade taktiker för att generera online-leads.

1. Optimera din webbplats för hög synlighet

SEO är det bästa sättet att bli märkt på internet. Det allra första du bör göra för att öka webbplatsens kunder är att optimera din webbplats. Sökmotoroptimering (eller SEO) är det bästa sättet att göra din webbplats mer synlig i sökresultaten för riktade sökord eller fraser. Processen innebär ofta att utvärdera, lägga till och revidera skriftligt innehåll för att säkerställa att just din webbplats rankar högt upp i sökresultat och tillåter dina kunder att hitta dig.

SEO är oerhört viktigt för att se till att din webbplats dyker upp i sökresultaten för de sökord och fraser som är mest relevanta för ditt företag. Låt oss säga att du säljer skor. Om någon söker efter “skor”, bör din webbplats dyka upp, eller hur? Vad tror du kan hända om frasen “skor” inte finns någonstans i din titel  eller innehåll på sidan eller ens i dina produktbeskrivningar? Som du kanske gissat är svaret ingenting.

Optimering på sidan kan vara väldigt knepig, och om det finns mycket konkurrens om din produkt eller tjänst kan det vara svårt att ranka högt. Men SEO är värt ansträngningen, eftersom det är både enkelt och gratis att uppdatera din egen webbplats, och att ranka mycket kan både driva trafik och öka webbplatsens intäkter.

Om du är nyfiken på hur du genererar leads online utan betald reklam är SEO något för dig.

2. Optimera dina omvandlingsfrekvenser för att öka antalet potentiella kunder

Konverteringsfrekvensoptimering (eller CRO, conversion rate optimization) är tekniken att aktivt optimera och förbättra webbplatsens innehåll med slutmålet att konvertera besökare till leads eller kunder. CRO involverar ofta A / B-test för att jämföra en version av en sida till en annan för att avgöra vilken som är mer effektiv på att driva konverteringar.

Om du inte är bekant med frasen konverteringsfrekvens är det exakt vad det låter som: hastigheten som en webbplatsbesökare utför en specifik åtgärd och konverteras. Om till exempel en av fyra besökare i din e-handel butik gör ett köp har du en konverteringsfrekvens på 25 procent. Eftersom målet är att få den procentsatsen så hög som möjligt utför marknadsförare ofta många tester för att hitta sätt att öka konverteringar och förvandla leads och potentiella kunder till kunder.

För att generera online-leads bör du vara beredd att utvärdera dina sidor ofta. Identifiera sidor med dåliga konverteringsfrekvenser och kör A / B  test för att jämföra och testa element som du tror kan påverka dina konverteringar. Genom fortsatta CRO-test kommer du att kunna identifiera svaga punkter och få mer kvalificerade leads snabbt.

3. Distribuera riktad betald reklam

Reklam har alltid varit en gynnad metod för leadgenerering. Traditionell media är dock inte längre lika effektiva som det en gång var, och resultaten från denna marknadsföringsmetod är svåra att mäta. Istället för att förlita sig på tidningsannonser eller broschyrer, kan du överväga att använda mycket riktad online-annonsering.

PPC-reklam (Pay-Per-Click) är ett av de enklaste och mest kostnadseffektiva sätten att generera leads online. PPC är tillgängligt via populära redskap såsom Google Ads, Microsofts Bing Ads och Facebook Ads. Det är exakt vad det låter som: ett reklamprogram där du betalar för varje klick. Beroende på vilka nyckelord eller fraser som är riktade kan du betala olik summor beroende på hur mycket konkurrens det är för att synas för just det sökordet.

PPC är en populär metod för att generera leads eftersom den låter dig rikta in sig på mycket specifika fraser. Om du till exempel säljer t-shirts kan du skapa en annons som visas när den frasen (eller en liknande) söks. Så om någon söker efter “blå t-shirt” är chansen att de kommer att se din annons och klicka. Du kanske betalar ett antal kronor för det klicket – men om den personen fortsätter att bli kund och köper massor från dig tusen dollar, tror du inte att det är värt det?

ROI för PPC-annonser är vanligtvis mycket bra. Du kan distribuera och skapa annonser samt  justera din budget när du vill. Om du ser att en annons presterar mycket bra och vill öka synligheten eller rikta in dig mot fler liknande fraser kan du öka dess dagliga budget på mindre än en minut. Och på grund av alla tillgängliga rapporteringsalternativ kan du se exakt hur dina annonser presterar – och hur många potentiella kunder du genererar – på ett ögonkast.

Andra online-annonseringsalternativ inkluderar att köpa annonsutrymme på populära webbplatser, bloggar eller online-tidskrifter, men dess resultat är svårare att mäta och du kanske inte får en rapport om antalet klick eller konverteringar såvida du inte anger en anpassad URL i din analys program.

Ändå är reklam fortfarande ett utmärkt sätt att öka exponeringen och sprida ordet och medvetenhetandet om ditt varumärke, plus att generera Internet-leads som är viktiga för ditt företag.

4. Skapa en fantastisk användarupplevelse

Du kan ha den snyggaste webbplatsen i världen, men det kommer inte att betyda någonting om ingen vill använda och vara pågå den. Användarupplevelse (även kallad UX, User Experience) hänvisar till hur webbplatsbesökare söker, bläddrar och använder din webbplats. Generellt sett konverterar webbplatser med bra UX bra och ser längre tid på sidan med högre interaktionshastigheter. Dålig UX leder ofta till höga avvisningsfrekvenser och allmän förvirring.

Navigering är en av de viktigaste komponenterna på en webbplats med bra UX.

Din webbplatsnavigering bör vara:

  • Så enkel som möjligt med begränsade menyer, undermenyer och sidor
  • Lätt att förstå – “butik” kontra “se vad vi har att erbjuda”
  • Lätt att nå, vanligtvis på toppen eller sidan av webbplatsen
  • Läggs ut i en förnuftig hierarki, med relaterade sidor grupperade ihop
  • Om en intresserad lead kommer till din webbplats och inte kan hitta det de letar efter inom några sekunder är chansen stor att de kommer att lämna. Och även de som vill köpa din produkt kommer sannolikt att överge dig om de inte kan hitta ett sätt att köpa den.

För att utvärdera din användarupplevelse, sitt ner och bläddra på din webbplats som om du var en användare och potentiellt lead.

Är allt du vill att det skulle vara om du tänker dig att du är någon som ska lära sig om ditt företag för första gången? Är navigeringen tydlig och lätt att följa? Om inte, planera att göra ändringar direkt – eller, om du vill ha en andra åsikt, kan du överväga att testa någon användarupplevelse för att avgöra var webbplatsens svagheter är och hur du fixar dem.

5. Erbjud värdefullt innehåll

Visste du att 90 procent av konsumenterna anser att innehåll som produceras av ett varumärke är användbart? För att få fler kunder online kanske du vill överväga att ge dessa potentiella kunder innehåll som kan hjälpa dem på något sätt. Genom att utbilda dem eller lösa ett problem innan de ens har köpt, kommer du sannolikt att skapa lojalitet till ditt varumärke.

Innehållsmarknadsföring kan komma i många former, från blogginlägg till infografik till whitepapers. Så länge det är relevant för dina leads, kan ett innehållsmarknadsföringsprogram vara ett bra sätt att dra in och hålla besökarnas uppmärksamhet på din webbplats. Många varumärken har lyckats genom att skapa och marknadsföra innehåll som är relevant för deras följare.

Låt oss till exempel säga att ditt företag säljer mattor. Du vet att en blogg som handlar om mattor kanske inte låter så intressant, men en fantastiskt-blogg om rumsinredning och hur dina mattor förbättrar interiörutrymmen kommer sannolikt att bli en hit

Skapa en infographic om gardinernas historia, eller skriv en underhållande artikel om anmärkningsvärda mattor från historiska målningar eller händelser.

En effektiv metod för att generera leads genom innehåll är att skapa något som du tror kommer att vara värdefullt för din bransch eller potentiella kunder – likt ett whitepaper, en forskningsstudie, guide eller bok – och placera det i ett formulär på en målsida.

De som vill komma åt detta innehåll måste ange sin e-postadress för att komma åt det. Därifrån kan du starta ett e-postprogram som leder till ett lead eller till och med skicka ett snabbt “tack” -meddelande.

Om de tycker om ditt innehåll kan ditt lead komma till din e-post och så småningom konvertera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *