Thursday, October 29
Shadow

Hur du Genererar Fler Inbound Leads

Generera fler inkommande marknadsföringsledningar via innehållsskapande som sannolikt konverterar snarare än att köpa leads
Inkommande lead generering är en lösning som kan rädda din organisation från störande kallanrop och aggressiv utgående försäljningstaktik som för det mesta inte fungerar.
I det här inlägget, det första i en tredelad serie, kommer vi att titta på att definiera ett inkommande lead för online-generering och varför inkommande lead-generation krävs med 2020 i åtanke.

Vad är Lead generation?

Leadgenerering är processen för att locka och konvertera potentiella kunder till någon som har intresse för din organisations produkt eller tjänst. Ett sätt att värma upp potentiella kunder till din organisation och få dem på väg att bli en kund eller kund.
Processen handlar vanligtvis om att erbjuda något, vanligtvis innehåll eller information, för att få framtidsutsikter som är naturligt intresserade av en organisation så att de så småningom värms upp till varumärket nog att vilja höra från en representant.
En konversation, i teorin, som inte på något sätt skulle vara påträngande med båda parter som deltar i en relationsbyggande process.

Hur man genererar leads

Så till den viktigaste frågan för alla i en marknadsföringsroll: Hur skapar vi leads? Leadgenerationsprocessen följer vanligtvis en process där en prospekt följer en förutbestämd process som inrättats av marknadsföringsorganisationen.

Först upptäcker en möjlighet din organisation eller varumärke genom en av dina marknadsföringskanaler, till exempel din webbplats, blogg eller sociala mediesida. Den besökaren klickar sedan på en CTA – en bild, en knapp eller ett meddelande som uppmuntrar kunderna att vidta någon form av åtgärd. CTA tar utsikterna till en målsida på din webbplats; en webbsida utformad för att fånga information i utbyte mot ett erbjudande.

Formuläret på din målsida består av en serie fält som samlar in information om prospektet (för att bygga det prospektet upp till en ledning) i utbyte mot erbjudandet. Formulär är vanligtvis värd på målsidor, även om de tekniskt kan inbäddas var som helst på din webbplats, såväl som på tredje parts webbplatser.

Ett erbjudande är innehållet eller en informativ produkt av värde som erbjuds på målsidan, till exempel en e-bok, en kurs eller en mall. Erbjudandet måste ha tillräckligt med upplevt värde för en besökare för att förtjänar att ge sin personliga information i utbyte mot åtkomst.

Det är vanligtvis det första steget i leadgenerationskampanjen, ofta kallad ”medvetenhetsstadiet” för köparens resa ur ett inkommande perspektiv.

När du sätter ihop alla ledgenerationselement kan du använda dina olika kampanjkanaler för att driva trafik och utsikterna till dina målsidor för att börja generera leads. Vilka kanaler kan du använda för att marknadsföra din målsida?

Diagrammet ovan visar en grundläggande ledgenerationsprocess med tre vanliga kanaler. Det finns ännu fler kanaler du kan använda för att få besökare att bli leads. HubSpot beskriver de tre utvalda kanalerna och utforskar ytterligare tre som är lämpliga för inkommande leadgenerering.

Innehåll

Innehåll är ett bra sätt att vägleda användare till en målsida. Vanligtvis skapar du innehåll för att erbjuda besökare användbar, gratis information. Du kan inkludera CTA-platser var som helst i ditt innehåll – inline, down-of-post, i hjälten eller till och med på sidopanelen. Ju mer imponerad en besökare är med ditt innehåll, desto mer troligt är de att klicka på din handlingsfråga och flytta till din målsida.

E-post

E-post är ett bra ställe att nå de människor som redan känner till ditt varumärke och produkt eller tjänst, särskilt i den B2B-inställning som vi arbetar inom. Det är mycket lättare att be dem att vidta åtgärder eftersom de tidigare har prenumererat på din lista. E-postmeddelanden tenderar att vara rörig, så använd CTA: er som har en övertygande kopia.

Annons och retargeting ads

Det enda syftet med en annons är att få människor att vidta åtgärder. Annars varför spendera pengarna? Om du vill att människor ska konvertera ska du vara säker på att din målsida och erbjudande matchar exakt vad som lovats i annonsen och att åtgärden du vill att användare ska vidta är tydlig.

Annonser är ett bra sätt att komma framför dina målgrupper eftersom det troligtvis är att de redan använder plattformen, som också kommer att ha mycket information om den användaren. Nackdelen är naturligtvis att annonser som sådan tenderar att vara kostsamma.

Blogg

Blogginlägg kan marknadsföra ett erbjudande där hela blogginlägget kan anpassas till slutmålet för en nedladdning på målsidan. Så, om ditt erbjudande är en e-bok för några av dina nyckelkunder som använder dina produkter, kan ett blogginlägg fästas in på en specifik funktion i en av de produkter som förutsätter nedladdningen av e-boken.

Sociala medier

Plattformer för sociala medier gör det enkelt att vägleda dina följare att agera, kanalen är social till sin natur. Du kan också marknadsföra ditt innehåll och erbjudanden på dina sociala inlägg.

Du kan bryta ner många hinder för en försäljning genom att erbjuda tester av din produkt eller tjänst. När en prospekt använder din produkt kan du locka dem med extra erbjudanden eller resurser för att uppmuntra dem att köpa. En annan bra praxis är att inkludera ditt varumärke i dina gratisversioner så att du också kan fånga andra potentiella kunder.

Varför bör du inte enbart köpa leads?

Marknadsförare och säljare vill fylla sina tunnlar med leads och de vill fylla dem snabbt. Frestelsen att köpa leads blir därför större.

Att köpa leads, till skillnad från att organiskt generera dem, är mycket lättare och tar mindre tid och ansträngning, trots att det är dyrare. Men att köpa leads, även om det ser bra ut när det gäller topp-i-trattenumret, betyder att siffrorna längre ner i tratten inte kommer att se så bra ut.

För det första känner alla potentiella kunder du inte. De har valt en annan webbplats när de registrerar sig för något och valde faktiskt inte att ta emot något från din organisation. Meddelandena du skickar dem är därför oönskade meddelanden, och att skicka oönskade meddelanden är påträngande, vilket förmodligen inte kommer att konvertera.

Om utsikterna aldrig har varit på din webbplats och indikerat intresse för dina, produkter eller tjänster, avbryter du dem. Om de aldrig har valt att ta emot meddelanden från dig, finns det stor chans att de kan flagga ditt meddelande som skräppost. Det är alltid bättre att generera leads organiskt än att köpa dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *