Saturday, August 8
Shadow

Så Genererar du Leads – En Guide

Hur man genererar potentiella kunder för ditt lilla företag?

Framgångsrika småföretagare letar alltid efter sätt att öka sin kundbas genom leadgenerering.

Vägen till affärsframgång kan vara en lång och svår process. Ett av de element som har visat sig leverera resultat för ett växande företag är dock att ha tillgång till ett stabilt utbud av leads genom att maximera deras digitala marknadsföring och e-postmarknadsföring för att öka försäljningen och förbättra konverteringsgraden.

Här är några tips för att hjälpa dig generera leads för ditt lilla företag och förvandla dem till kunder.

Mest effektiva metoder för småföretag att generera leads

Det finns många sätt att generera leads för ditt företag. Stora företag har fastnat på traditionella och dyra metoder för leadsgenerering som direktreklam, TV-reklam och radio.

För små företag som har mindre än 50 anställda är det mycket troligt att de inte har budgeten att konsekvent anslå till dessa dyra reklammetoder.

Utan en stor budget för reklam vänder sig många småföretag till att ringa ett center för utgående leadgenerering för att få leads.

Online-annonseringskanaler är också extremt populära bland småföretag som vill generera leads och bygga sina egna varumärken online.

Online-annonseringskanaler är också extremt populära bland småföretag som vill generera leads och bygga sina egna varumärken online.

Vad är outbound lead generering?

Outbound leadgeneration, även känd som ”interruption marketing”, är när ett företag skickar meddelanden ut till sin målgrupp, oavsett om publiken har uttryckt intresse för deras innehåll.

I det här scenariot är det företaget som bestämmer, inte utsikterna, hur och när interaktionen kommer att äga rum.
Det är därför det också kallas ‘avbrottsmarknadsföring’.

Utgående leadgenerering sker vanligtvis via telemarketing och följer upp samtal i ett försök att få kontakt med kunder som fortfarande kan vara intresserade av företagets produkter eller tjänster.

Det är viktigt att notera att majoriteten av utgående lead genereringsmetoder involverar lead- eller timkostnader, som snabbt ökar.

Detta lägger till ett lager av risker som får företag att använda dessa typer av kampanjer för att sälja snarare än att utbilda eller hjälpa sin målgrupp.

Vad är inbound lead generering?

Inbound lead generation är skapandet av innehåll som är utformat för att locka besökare och konvertera dem till leads. Inkommande blygenerering innebär vanligtvis att generera leads genom webbplatstrafik, sociala medier eller blogginlägg.

Det finns också många plattformar tillgängliga som erbjuder fullständiga försäljningstrattkonstruktioner för att generera konsumentförfrågningar eller leads.

Istället för att tvinga framtidsutsikter att interagera med ditt varumärke.
Inkommande leadgenerering gör ditt varumärke mer upptäckt på sociala medieplattformar och i sökmotorerna.

Skillnaden är att potentiella köpare får kontrollera hur och när de väljer att engagera sig i ditt varumärke och den information som de vill utbyta.

Värde, som levereras via innehållsskapande, används för att skapa en relation med utsikterna och få sitt förtroende.

Inbound lead generation fokuserar mer på att hjälpa snarare än att sälja till publiken.
Som ett resultat levererar inkommande lead generering prospekter som redan har gjort sin due diligence av ditt varumärke, produkt- och servicetilbud och är verkligen redo att engagera sig.

Skapa en plan för att generera potentiella kunder på din webbplats

Nu när vi har täckt olika typer av leadgenerering är nästa steg att skapa en plan för att generera leads från din webbplats.

I det här exemplet kommer vi att diskutera generering av leads för en skuldavvecklingsverksamhet.

Skuldtyper

För ett skuldavvecklingsföretag kanske företaget vill generera följande typer av leads:

  • Skuldreglering
  • Skattesänkning
  • Kreditrådgivning
  • Skuldkonsolidering
  • Konkurs
  • Hjälp för avskärmning
  • Generera trafik

För att locka kunder till deras webbplats kommer företaget först att behöva generera trafik och förvandla dem till prospekter med hjälp av följande metoder:

Online-formulär

När besökare anländer till företagets webbplats måste de fylla i ett onlineformulär för att få mer information om de produkter och tjänster som erbjuds av företaget.

Sociala inlägg

Företaget kan skapa inlägg för sociala medier som är utformade för att skicka trafik tillbaka till företagets webbplats genom att betona värdefullt innehåll tillgängligt på webbplatsen.

Inkommande samtal

Ett inkommande samtal är ett som kunden gör direkt till företagets callcenter eller kontaktcenter. Detta kan uppmuntras genom att publicera företagets telefonnummer på webbplatsen.

E-postprenumeration

Ett e-post prenumerationsformulär gör det möjligt för kunder att registrera sig i företagets nyhetsbrev för att få företagsuppdateringar och ytterligare information via e-post.

Influencer Marketing

Influencers på sociala medier används för att förbättra varumärkesmedvetenheten och uppmuntra möjligheterna att engagera sig i varumärket.

Försäljningstrattprocess genom landningssidor

Företag kan också använda försäljningstunnlar för att vägleda kunder genom köpprocessen.
En försäljningstratt är en målsida som innehåller en serie steg som är utformade för att vägleda besökare mot att fatta ett köpbeslut.

Två typer av lead processer

En lead process är kundförvärvsprocessen som används för att identifiera potentiella köpare och kvalificera dem så att de går från prospektstadiet till försäljning.
Det finns två mycket effektiva blyprocesser som du kan implementera på din webbplats.

Inkommande telefonsamtal genom uppmaning på din webbplats

En uppmaning (CTA) uppmanas att placera på din webbplats som säger besökarna att vidta en målåtgärd.

I det här fallet är åtgärden du vill att de ska vidta ett telefonsamtal till ditt call center.

En CTA är effektiv eftersom det gör det klart för en potentiell kund om nästa steg att ta. Det tar också bort en del av friktionen i försäljningen eftersom det är ett inkommande samtal.

Online-kontaktformulär förfrågan eller webbformulär

Med ett kontaktformulär online kan du få potentiella kunder att skicka in sin information. Dessa leder är kända som webbformulär. I likhet med inkommande samtalsledningar vidtar de också åtgärder på egen hand för att komma i kontakt med ditt företag.

Men med webformulär leder du också den extra bonusen att ha samlat in deras kontaktinformation.
Så att du kan följa upp dem via e-post eller telefon vid ett senare datum.

Lead Generation Platforms

Här är de plattformar som har visat sig öka din ledgeneration.

Nyhetskanaler online

Nyhetskanaler online har hög trafik vilket gör dem till en utmärkt plats att generera leads.
Genom att regelbundet publicera användbart innehåll eller anställa ett professionellt företag kan du locka besökare till din webbplats.

Online-kampanjer och annonser

De bästa internetannonsplattformarna, nämligen Facebook, Instagram och Google Search, är mycket effektiva för att locka kunder till din webbplats.

Du kan marknadsföra ditt varumärke direkt på alla dessa plattformar med betald reklam.

Vad behöver du för att börja generera leads?

1. Starta en helt optimerad målsida

En helt optimerad målsida bör helt enkelt vara ditt erbjudande.
Ha knappar för uppmaning, din kontaktinformation och använd knapphetstekniker som uppmuntrar besökare att vidta åtgärder så snart som möjligt.

2. Installera Google Analytics & Facebook Pixel

Installera Google Analytics genom att logga in på ditt Google Analytics-konto och kopiera och klistra in spårningskoden för Google Analytics på din webbplats. Här är instruktionerna som förklarar hur man ställer in rapportering, användarhantering, händelsespårning och mer. Följ dessa steg för att installera Facebook Pixel.

3. Google Ad Manager Setup & Retargeting Code

För att ställa in ommarknadsföring för din webbplats måste du lägga till ett kodavsnitt på din webbplats: den globala webbplatstaggen och ett valfritt händelsestycke.
Logga in på Google-annonser och följ dessa instruktioner för att ställa in din globala webbplatstagg.

4. Skapa en Facebook-företags sida och en Instagram-företags sida

För att effektivt kunna betala sociala medier reklam måste du skapa en Facebook Business Page och en Instagram Business Page. Det här är de sidor som du kommer att marknadsföra i dina marknadsföringskampanjer på sociala medier.

Affärssidor är också hur du identifierar ditt konto som ett företagskonto på dessa sociala mediesajter. Här är instruktionerna för Facebook och Instagram som hjälper dig att konfigurera dina affärssidor.

5. Posta på sociala medier minst 2-3 gånger per vecka

Att publicera på sociala medier minst 2-3 gånger per vecka kommer att öka chansen att generera trafik till din webbplats avsevärt.

Dela länkar till gated innehåll på din webbplats (be användare att anmäla sig via ett webbformulär innan de kan se innehållet).

Använd hashtags där det är lämpligt. Du kan också vara värd för ett webinar eller publicera livevideo.

Om du inte har tid att göra detta på egen hand kan du lägga ut det. Klicka här för att lära dig mer om våra tjänster för marknadsföring av sociala medier.

6. Anställ en annonschef eller konsult

Betald sökmarknadsföring är det snabbaste och mest kontrollerbara sättet att få ditt företag framför människor som letar efter dina produkter eller tjänster.
Eftersom du bara betalar för kvalificerad trafik har du full kontroll över budgeten och avkastningen på din kampanj.

Att anställa en annonshanterare eller konsultera för att hantera dina betalda marknadsföringskampanjer för sökning hjälper till att förbättra din ROI och eliminera inlärningskurvan i samband med betald reklam.

Facebook-annonsering är ett bra blygenerations- eller varumärkesverktyg. Du kan rikta om kunder och webbplatsbesökare, driva personer som redan har engagerat sig i ditt varumärke att köpa mer eller återin engagera besökare till din webbplats om de inte konverterade vid sitt första besök.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *